Supermarkten

Albert Heijn

De Albert Heijn is ook druk bezig met de duidelijkheid over Glutenvrije producten. Ze geven het bijv. aan op de verpakkingen. In dit artikel kan je een lijst downloaden met alle Glutenvrije producten van het Albert Heijn eigen merk.
Deze lijst is niet meer dan een richtlijn.Albert Heijn besteedt veel zorg aan een actuele beschrijving, kan het voorkomen dat veranderingen in de ingrediënten of de receptuur van producten nog niet zijn verwerkt in de huidige lijst. Ook bestaat de mogelijkheid dat AH Eigen Merk producten in de winkel verkrijgbaar zijn die niet op deze lijst staan, ofdat in de lijst genoemde producten niet meer in de winkel verkrijgbaar zijn. Het advies is dan ook altijd de (allergie-)informatie op de verpakking te lezen.

Albert Heijn doet meer
Niet alleen zetten ze alle informatie overzichtelijk bij elkaar onder de kop Allergieinformatie op hun eigen merk verpakkingen, ook vermelden ze de mogelijke aanwezigheid van sporen pinda’s en/of noten. Zelfs deze kleine hoeveelheden kunnen namelijk al heftige reacties geven. Van deze sporen kan sprake zijn wanneer verschillende producten in dezelfde fabriek gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan chocolade uit een fabriek waar ook noten worden verwerkt

Verder bestaan er voor de meest voorkomende allergenen (koemelk / lactose en gluten) aparte pictogrammen. Zijn de producten vrij van deze stoffen, dan ziet u de volgende pictogrammen onder het kopje ‘Allergie-informatie’, of daar zo dicht mogelijk in de buurt.

Glutenvrije producten worden op deze manier aangegeven:

albert heijn glutenvrij
Glutenvrij brood:
Sinds kort heeft AH ook glutenvrij brood, dagelijk vers gebakken. Het heeft even geduurd voordat we het konden testen want vanwege een grote vraag hebben we vaak lege schappen gezien. Nu we Ah weer thuis hebben laten bezorgen, hebben we het brood getest.... Heerlijk brood. Er lekker brood als het vers is. Als je het invriest en laten weer ontdooit valt het wel makkelijk uit elkaar, maar het blijft lekker. Ik bestel het vaker!

albert heijn glutenvrij

Bericht van de sponsors